Els empresaris es mobilitzaran per demanar una variant de doble carril per banda

Les associacions empresarials de la Garrotxa, amb el suport de les entitats del sector de la demarcació de Girona i Osona, han signat de nou aquest matí un manifest reclamant la urgència de les variants d’Olot i la Vall d’en Bas. Insisteixen en que sigui de doble carril per sentit, i anuncien que promouran accions per pressionar les administracions.

Fa un any els empresaris van voler transmetre aquesta imatge d’unitat per reclamar la necessitat de les variants d’Olot i la Vall d’en Bas; ara, es repeteix la mateixa fotografia, signant de nou un segon manifest on reiteren la urgència d’aquestes infraestructures, i mostrant la seva preocupació per l’encallament de la situació, com passa amb el sector que s’ha de resoldre a l’Hostal del Sol.

La diferència, en aquesta ocasió, és la contundència del missatge. Davant la necessitat d’atendre les seves reivindicacions, el mateix sector adverteix que la pèrdua de competitivitat empresarial afectaria a la comarca en el seu conjunt. Una altra de les reivindicacions que mantenen els empresaris és el desdoblament de la via: consideren que les administracions haurien de respondre, per raons funcionals i de seguretat, a la construcció del doble sentit per banda a la infraestructura.

Durant aquesta setmana, el conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull ha de visitar la Garrotxa per anunciar els terminis de construcció de la Variant d’Olot. Els empresaris esperen traslladar aquestes peticions, però avisen que segons la resposta que rebi el manifest, procediran a promoure accions reivindicatives. Una altra de les peticions que fan les quinze entitats sotasignants és el de la necessitat de considerar com un tram d’alta capacitat el tram entre Besalú i Banyoles, del qual properament se n’ha de dissenyar una intervenció.

x