Olot bonificarà a les empreses que generin ocupació de qualitat

Olot fa un pas més en la millora de l’ocupació amb una iniciativa pionera. Les ordenances fiscals de l’any que ve inclouran bonificacions per aquelles empreses que treballin perquè la ocupació que generen, sigui de qualitat.

Pagar sous més dignes, fer contractes més estables o afavorir la conciliació laboral i familiar dels seus treballadors pot suposar a partir de l’any que ve avantatges fiscals per a les empreses olotines que paguen l’Impost d’Activitats Econòmiques a l’Ajuntament d’Olot. En aquests moments n’hi ha 400 a la ciutat amb aquesta factuació i en total aporten uns 800 mil euros a les arques municipals.

El consistori olotí està treballant en una proposta de bonificacions sobre l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) a les empreses que garanteixin millors condicions per als seus treballadors.

Es tracta d’una mesura pionera pel treball de qualitat que es suma a les bonificacions que ja s’han inclòs aquest any per a les empreses que han apostat per una contractació més estable.

Per la seva banda i per tal de reduir l’atur, Dinàmig ha engegat un estudi per conèixer la situació de les persones desocupades, les condicions laborals dels treballadors i les necessitats dels empresaris. Segons dades del mes de juny, l’atur a Olot se situa al 8’63% i a la Garrotxa, al 7’90%.