Castellfollit de la Roca tanca la seva llar d’infants municipal ‘El Castellet’

La llar d’infants municipal de Castellfollit de la Roca tanca el seu servei. L’ajuntament del municipi ha pres aquesta decisió per motius econòmics, per complir el pla d’ajust imposat pel govern estatal després de la davallada de nens preinscrits a l’equipament.

La llar d’infants municipal ‘El Castellet’ de Castellfollit de la Roca clou la seva activitat el proper curs 2017/18. El passat mes d’abril es van dur a terme les preinscripcions del servei, preparat per a 41 places, i on s’hi van apuntar 14 infants. Davant aquests números, l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha decidit tancar la llar municipal. Els motius són econòmics: l’any 2012, el consistori tenia un deute viu d’1.650.000 euros; per afrontar la situació, l’estat va obligar a l’equip de govern a aprovar un pla de sanejament fins el 2023, on s’especificava que l’ajuntament no podia posar més dels 35.000 euros que destinava per any a l’equipament. En aquells moments hi havia una trentena d’inscrits, i per fer front ara a l’activitat amb només 14 nens i nenes, Castellfollit hauria d’augmentar la seva aportació per sobre dels 60.000 euros, a més de doblar la que feien els pares dels alumnes.

L’Ajuntament de Castellfollit afirma que aquest és un tancament temporal, a l’espera que la situació econòmica millori, però que de moment no hi ha previsió de creixement pels propers anys. També recorda que l’aportació de la Generalitat a la llar ha disminuït dels 1800 euros l’any 2011 per alumne als 875 que donen des del 2014. Per la seva banda, les educadores de la llar d’infants municipal lamenten el cessament del servei, i es queixen de la precipitació a l’hora d’afrontar la situació de l’equip de govern de Castellfollit.