Els gegants d’Olot, nous protagonistes del cartell de les Festes del Tura 2017

Ahir es va presentar el cartell de les Festes del Tura. L’autora és la il·lustradora Roser Matas. Aquest any, com a novetat, hi ha dos tipus de cartell: un de dimensions grans, com és habitual, i un altre de format més reduït. A partir d’avui ja es poden recollir a Can Trincheria.

Els detalls de les Festes del Tura es desgranen amb comptagotes. Ahir es va desvelar el cartell. Es van presentar 52 obres al concurs i la guanyadora i autora del cartell és la il·lustradora Roser Matas. Hi apareixen els gegants, que estampen amb pintura blanca i amb la seva pròpia imatge  les banderes que ornamenten els carrers de la ciutat. El cartell també és un homenatge i record a l’Escola d’Art. La il·lustradora, de Riudarenes, va cursar un taller de gravat a l’Escola, quan va arribar a Olot, ara fa 5 anys.

Els olotins ja coneixen els grups que tocaran per festes, el cartell. Però encara queden secrets ben guardats per explicar: qui serà el pregoner o pregonera. Un cop se sàpiga d’aquí a una setmana començarà, definitivament, el compte enrere per les Festes del Tura.