Adjudiquen les obres del Firal, que començaran dimarts

Avui comencem parlant del Firal, perquè li queden pocs dies tal com ara el coneixem. Les obres començaran el dimarts 1 d’agost i s’allargaran deu mesos. Ahir es van adjudicar les obres a Rubau Tarrés.

Dimarts el projecte ‘Teixir, cosir i vestir’ dirigit per l’equip d’arquitectes de l’olotí Xevi Bayona començarà a ser una realitat. Ahir es van adjudicar les obres a l’empresa Rubau Tarrés, la mateixa que va encarregar-se de l’actual plaça Mercat. Finalment la reforma tindrà un cost d’uns tres milions i mig d’euros, un 17% menys del previst. Els treballs començaran l’1 d’agost i s’allargaran deu mesos. A partir de la setmana que ve ja s’hi començaran a veure canvis importants, com ara la tal•la d’alguns arbres. Un dels compromisos de l’Ajuntament és el de mantenir les barraques al seu lloc.

Segons el calendari establert, la part més important de les obres s’abordarà després de les Festes del Tura. A partir del 4 de setembre, però, el mercat es traslladarà a la plaça Balmes i el carrer Bolós. Per Nadal s’actuarà a la part central del passeig i com ja es va anunciar, es preveu que l’obra estigui acabada per Festes del Tura del 2018. A l’oposició les opinions sobre el projecte són diverses. Esquerra va donar -hi suport, mentre que Olot en Comú i la CUP van votar-hi en contra com ja havien fet en els tràmits anteriors.