Les parades del mercat setmanal d’Olot ubicades al Firal petit es preparen per al seu trasllat imminent amb motiu de la reforma del Passeig d’en Blay

Dijous el ple de l’Ajuntament d’Olot va adjudicar la reforma del Firal i el passeig de l’escultor Miquel Blay, conegut com a Firal petit, a l’empresa Rubau-Tarrés. Els treballs començaran de manera imminent, un cop l’empresa hagi entregat al consistori tota la documentació i el plantejament de l’obra.

Per a algunes parades del mercat setmanal d’Olot, aquest pot ser l’últim dilluns en la seva ubicació habitual abans de la finalització de les obres de reforma del Firal. Els treballs començaran de forma imminent al passeig de l’escultor Miquel Blay, el que popularment es coneix com a Firal petit. Algunes de les parades que s’hi ubiquen aquí, com les de venda de roba, es traslladaran al carrer de Bolòs, que ha estat recentment reasfaltat. Altres, com les parades de fruita i verdura, es reubicaran algunes setmanes al Firal, juntament amb la resta de parades, abans que siguin traslladades a la plaça Balmes. Això serà al setembre, quan és previst que s’iniciï el gruix de les obres de reforma del Firal. En Jamal, responsable d’aquesta parada, està d’acord amb el canvi a la plaça Balmes, un lloc que ja ha provat i que li sembla més propici per carregar i descarregar.

La majoria de parades del Firal s’ubicaran a la plaça Balmes a partir del setembre. Els hi sembla que el trasllat no trasbalsarà les vendes, ja que la nova ubicació també resultarà cèntrica. Aquesta opinió la corroboren els clients, que asseguren que s’acostumaran a la nova ubicació de les parades on compren habitualment i entenen les obres per millorar el Firal. El trasllat d’algunes de les parades del mercat setmanal ja és qüestió de dies.