Argelaguer i Tortellà acullen la primera edició del campus i festival de Jazz, JazStiu

Aquest any s’ha organitzat a Argelaguer i Tortellà, la primera edició del JazStiu, un Campus i Festival de música Jazz. Del 30 fins el 2 d’agost, els participants s’han pogut formar a la Garrotxa amb dos reconeguts músics com Andrea Motis i el violinista Christoph Mallinger. JazStiu també ofereix concerts a la fresca oberts al públic.

Tortellà i Argelaguer són terra de músics i, precisament, aquesta setmana el Col·lectiu Les Arts Unides ha organitzat en aquests dos pobles el primer Campus d’Improvització de Jazz. Es tracta d’un Campus, on 25 persones es formen en el món de la música, però també d’un Festival, ja que cada dia s’ofereixen concerts i activitats obertes al públic.

La idea surt de les ‘Jam sesions’ que dinamitzaven músics del poble als estius. Molts dels participants són de la comarca i també s’hi ha apuntat gent de fora. Els joves músics al matí fan un taller de percussió corporal amb Lu Arroyo i a la tarda compten amb dos professors de luxe: Andrea Motis i el violinista austríac Christoph Mallinger. Per arrodonir la jornada, al vespre, s’organitzen concerts. Avui hi ha actuacions a la fresca, a la piscina de Tortellà amb la formació garrotxina Trujazz XL . Demà es posarà punt i final a la primera edició del JazStiu amb un concert de cloenda i un dinar popular.