Comencen les obres de remodelació del Firal

Les obres del nou Firal ja estan en marxa. Aquest matí s’han tallat els primers arbres del Firal petit i s’ha delimitat la zona amb tanques. Les actuacions més imminents són la retirada del mobiliari urbà i l’anivellament del terreny.

El projecte ‘Teixir, cosir i vestir’ de l’olotí Xevi Bayona ja comença a ser una realitat sobre el terreny. Les obres han començat al Firal petit, que s’ha delimitat amb tanques per desenvolupar les primeres actuacions. A partir d’ara no es pot circular pel carrer Comanegra situat a l’enllaç entre Firal i Firal petit en direcció a la Sala El Torín. Es pot circular, però, al voltant del passeig de l’escultor Miquel Blay. El trànsit en aquesta zona es pot veure alterat els pròxims dies en motiu de les obres.

Els primers treballs consisteixen en la retirada d’arbres del Firal petit tal i com contemplava la proposta elegida per la ciutadania. A més, es retirarà el mobiliari urbà com els aparcaments de bicicletes, els lavabos, les baranes i el parc infantil. També s’anivellarà tota la zona i es retirarà el monument ‘La lectura’ de Miquel Blay. Alguns dels arbres tallats es substituiran pels plataners del Firal més joves. Amb tot, el nou Firal fa la primera passa d’un projecte que segons l’equip de govern ha d’estar enllestit per les Festes del Tura 2018.