La Garrotxa manté l’ocupació turística al juliol en prop d’un 70% i espera apropar-se al 90% a l’agost com va fer l’any passat

Vall de Bianya

La Garrotxa ha mantingut l’ocupació turística al juliol respecte l’any passat, amb prop d’un 70%. Destaca un lleuger augment pel que fa a cases de turisme rural, hotels i apartaments turístics, així com el turisme estranger. Pel que fa a l’agost, a hores d’ara hi ha reserves per a un 80% de les places. El sector creu que fàcilment arribarà al 88% assolit l’any passat.

La Garrotxa ha mantingut l’ocupació turística al juliol respecte l’any passat. Si bé l’any passat es va situar en el 68% de mitjana, Turisme Garrotxa informa que aquest any l’ocupació s’ha situat en un 69%. Si ens fixem en el detall, aquest any la comarca ha experimentat un lleuger retrocés pel que fa a càmpings i cases de colònies, i un augment en l’ocupació d’hotels, apartaments turístics i cases de turisme rural. La xifra coincideix amb l’informe del portal Clubrural.com, que ha destacat la Vall de Bianya com un dels tres municipis de Girona més demandats pel que fa a cases de turisme rural.

La procedència dels visitants es divideix a parts iguals entre catalans, de la resta de l’Estat espanyol i d’altres països. Tot i així, cal destacar que la presència de visitants d’origen estranger ha augmentat dos punts, del 31% del juliol passat al 33% registrat aquest any.

Pel que fa a l’agost, a hores d’ara hi ha reserves per a un 80% de les places. El sector creu que amb aquestes dades, fàcilment arribarà a l’ocupació de l’any passat, quan els turistes van fer ús del 88% de les places ofertades.