Una vintena d’estudiants d’arreu de l’estat treballen al jaciment arqueològic de la Dou, a la Vall d’en Bas

Una vintena d’estudiants d’arreu de l’estat han estat treballant durant dues setmanes al jaciment arqueològic de la Dou, a la Vall d’en Bas. Des del 2005, quan es va començar aquest projecte, impulsat per la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona i l’Ajuntament del poble i Can Trona s’han excavat 1.800m2. Ara, la investigació es centra en les restes d’un poblat de l’edat del bronze.

Pedres de basalt, punxons, instruments de sílex, ceràmiques, restes d’animals o un mur de terra de fa 3.000 anys és el que han trobat en les excavacions d’enguany una vintena d’estudiants d’arqueologia al jaciment de la Dou. L’objectiu de la recerca és documentar els assentaments prehistòrics de la Vall. El treball s’ha centrat molts anys en descobrir les societats neolítiques, de fa 6.000 anys, i  ara els investigadors busquen indicis de l’edat del bronze.

De moment, porten 1.800 metres quadrats excavats i aquest estiu, els arqueòlegs han treballat en aquesta sitja, que s’utilitzava com un espai d’emmagatzematge. Al llarg d’aquests anys, s’han localitzat 5 jaciments al municipi i es considera que n’hi podria haver una vintena. Els investigadors acaben demà la seva estada, però tornaran a la Vall d’en Bas a la tardor per buscar més zones arqueològiques.

x