La Plaça Mercat provisional d’Olot espera a ser desmantellada amb la gratitud dels placers que hi van treballar

L’equipament que durant un any i quatre mesos va acollir la plaça mercat provisional d’Olot està a punt de ser desmantellada. L’espai va ser utilitzat per la vintena de placers de la ciutat mentre a la seva ubicació tradicional s’hi feia una reforma de les instal•lacions. La centralitat de la seva ubicació va ajudar als placers a donar-se a conèixer a tota la ciutadania. Les seves prestacions van contribuir a captar i mantenir nous clients.

Durant molts anys va acollir el taller de llauner i artesà de Francesc Gelada. L’artista Duaita Prats va retratar els últims dies del professional al seu lloc de treball, abans que l’edifici fos derruït. Al seu lloc s’hi va construir la plaça mercat provisional, l’espai que va servir als placers de la ciutat per seguir oferint el seu producte fresc mentre la plaça mercat tradicional es renovava de dalt a baix. L’equipament provisional va estar en funcionament durant un any i quatre mesos, del juliol del 2013 al novembre del 2014. La qualitat de les seves prestacions va contribuir a donar un bon servei. La seva ubicació va ajudar que les parades dels placers es donessin a conèixer a més veïns de la ciutat. La plaça mercat provisional d’Olot està a punt de ser desmantellada. Avui els placers, que porten prop de tres anys a les noves instal•lacions, encara en guarden un bon record. En el moment que la plaça mercat provisional va ser construïda, l’espai era propietat d’una entitat financera. Actualment, la propietat és d’uns particulars, que ja tenen plans per al solar.

x