La propietat de l’espai de l’antiga Plaça Mercat provisional preveu construir-hi pisos

Sobre el Firal d’Olot i el seu entorn, a tots els regidors de l’Ajuntament els preocupa l’inici de la construcció d’un edifici de pisos que uns particulars volen edificar a l’espai on ara es troba l’equipament que durant un temps va servir de plaça mercat provisional. L’equip de govern ha demanat a la propietat que comenci a construir-hi l’estructura abans de la finalització de les obres de remodelació del Firal.

L’últim ple de l’Ajuntament d’Olot va portar a aprovació l’adjudicació de la remodelació del Firal i el dret real de servitud de pas perquè els conductors que ara estacionen a l’aparcament privat de la illa del teatre puguin accedir-hi amb el seu vehicle a través de l’aparcament del Firal. Més enllà d’aquestes qüestions, els regidors van interessar-se sobre el bloc de pisos que els propietaris de l’espai de l’antiga plaça mercat provisional volen construir en els propers mesos.

Sobre els terminis de construcció previstos, l’alcalde ha explicat que ha demanat a la propietat que hi construeixi almenys l’estructura de l’esdifici abans de la inauguració de la remodelació del Firal, tot i que ha advertit que no pot obligar-ho a fer.

La remodelació del Firal preveu l’eliminació de la rampa d’accés a l’aparcament soterrat de la illa del teatre per evitar el pas dels vehicles per aquell sector després de la remodelació del passeig. L’únic accés serà el del Firalet. La CUP ha demanat si el nou edifici també tindrà aparcaments soterrats i quin cost n’assumirà la propietat. L’alcalde ha respost que haurà de pagar pel dret de pas des de l’accés del Firalet.

x