Els tractors dels pagesos de la Garrotxa i del Ripollès podran circular pel túnel del Collabós

Túnel del Collabós

Unió de Pagesos ha aconseguit desbloquejar l’autorització del Ministeri de Foment per tal que la pagesia del Ripollés i la Garrotxa puguin circular amb tractors pel túnel del Collabós. Ara els pagesos que se’n poden beneficiar han d’obtenir l’autorització de pas.

A partir d’ara els tractors podran circular pel túnel del Collabós, l’enllaç que uneix la població garrotxina de la Vall de Bianya amb Sant Joan de les Abadesses, comarca del Ripollès. Els últims anys Unió de Pagesos s’havia reunit amb els responsables de la demarcació de carreteres de l’Estat a Catalunya per autoritzar als pagesos a circular en tractor pel túnel, i és que al Ripollès hi ha pagesia amb explotacions de conreus de farratge a la Garrotxa, i la carretera de Capsacosta és més perillosa i és pas obligat per a camions de matèries perilloses.

El Ministeri de Foment permetrà als tractors d’ambdues comarques circular pel Collabós, un cop expedides les autoritzacions. Els ajuntaments de la Vall de Bianya i de Sant Joan de les Abadesses ja han enviat comunicacions als afectats perquè tramitin les sol·licituds corresponents per tal d’obtenir l’autorització de pas.

Els tractors podran circular pel túnel a una velocitat màxima de 40km/h. Però no podran passar pel Collabós en horari nocturn, en dies festius i els caps de setmana entre la 1 del migdia de divendres i les 10 de la nit del diumenge.

x