L’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa obté 71 donacions en 5 hores

donacions de sang

Cada 3 mesos l’Associació d’Amics i Donants de Sang de la Garrotxa organitza jornades de donació de sang a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Divendres en va tenir lloc una de les programades des de les 4 de la tarda fins a les 9 del vespre a l’Hospital d’Olot, amb una xifra molt bona: 71 donacions.

Les dates d’estiu i el període de vacances no atura als donants de sang de la Garrotxa. El Banc de Sang i Teixits necessita renovar i ampliar les reserves d’aquest teixit tant preuat en l’àmbit sanitari i tot i ser més complicat al mes d’agost aconsegueixen un bon nombre de donacions.

Donar sang implica complir amb uns determinats requisits però és ben senzill i ràpid de fer. Cal ser major d’edat, pesar més de 50 quilograms, omplir un formulari i obtenir el vistiplau del metge que gestioni el punt de donació. En la jornada celebrada aquest divendres a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa la delegació de Donants de Sang de la Garrotxa va obtenir 71 donacions en només 5 hores.