El XV Campionat de Petanca de Tortellà inaugura la Festa Major del poble

petanca

El XV Campionat de Petanca va inaugurar dissabte la Festa Major de Tortellà 2017. Una vintena de participants de la comarca i de poblacions veïnes en van prendre part.

Tortellà va encetar dissabte la Festa Major del poble amb el primer dels actes programats: la quinzena edició del Campionat de Petanca. L’esdeveniment organitzat pel Club de Petanca de Tortellà es va disputar a la seva ubicació habitual, la plaça del Mercat.

El club va sorgir del Casal d’Avis i actualment compta amb 37 socis de diverses localitats garrotxines i del Gironès. Els diversos jugadors han de recórrer sovint al metro per mesurar la distància entre les boles i el bolig. En la petanca hi ha dues maneres de llençar, apuntar que significa intentar-se apropar al màxim al bolig o picar que consisteix en apartar la bola del rival. Amb tot, la Festa Major de Tortellà ja ha donat el tret de sortida i culminarà el pròxim dilluns 15 d’agost.