Ensemble Una Cosa Rara porta la música de l’Havana del segle XIX a Olot

En el marc de la programació de La Cua del Drac, ahir a la tarda es va poder sentir música cubana al Parc Nou. El grup Ensemble Una Cosa Rara, format per un trio de clarinats, va representar el seu espectacle ‘Cafè Saumell’.

Els ritmes cubans van inundar el Parc Nou ahir a la tarda. Els assistents van traslladar-se fins a l’Havana del segle XIX amb la música del grup Ensemble Una Cosa Rara, un trio de clarinets amb ganes d’explicar les històries que s’amaguen darrera la música. L’espectacle que es va poder veure ahir s’anomena ‘Cafè Saumell’ i vol recrear l’ambient que es respirava als bars i cafès de la capital cubana aquella època.

Els tres músics interpreten les cançons amb instruments restaurats, que tenen més de 100 anys. Els intèrprets van tocar les peces de moda d’aquella època amb contradanses, havaneres i tangos. I també cançons provinents de l’Europa d’aleshores com òperes, marxes i sarsueles.

x