Sis empreses garrotxines es beneficiaran dels ajuts Leader de desenvolupament en entorns rurals corresponents a la convocatòria del 2016

El Departament d’Agricultura ja ha resolt la darrera convocatòria Leader d’ajuts al desenvolupament a les Zones rurals. 18 empreses del nord-est de Catalunya se’n beneficiaran d’aquests ajuts, entre elles, sis empreses garrotxines.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha aprovat 242 sol·licituds d’ajut Leader, destinades a projectes de desenvolupament i diversificació econòmica de les zones rurals, corresponents a l’any 2016. L’objectiu és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i la creació i manteniment de llocs de treball, principalment de joves.

En el cas d’ADRINOC, L’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya, s’han aprovat 18 sol·licituds d’ajut equivalents a una inversió privada aproximada de 2,3 milions d’euros. Les empreses beneficiades són vuit a l’Alt Empordà, sis a la Garrotxa, dos del Gironès i dos més de la Selva. Totes són micro o petites empreses, majoritàriament dels sectors serveis, indústria, turisme i agroalimentari. De mitjana, aquestes empreses subvencionades rebran un 32% de l’import del seu projecte d’inversió en forma de subvenció a fons perdut. La partida pressupostària d’ADRINOC per donar suport a aquests projectes és de prop de 669 mil euros. L’associació ha seleccionat a aquestes empreses en base als seus objectius estratègics concretats amb un criteris de selecció, on té especial importància la creació d’ocupació, l’emprenedoria juvenil, la mitigació del canvi climàtic i el foment de la innovació i implantació de noves tecnologies.

ADRINOC és una entitat sense ànim de lucre creada per gestionar l’aplicació de la metodologia LEADER, i que actua a la comarca de la Garrotxa, a més de diversos municipis de l’Alt Empordà, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès.