L’Ajuntament d’Olot instal·larà dos nous punts de càrrega de vehicles elèctrics

vehicles elèctrics

L’Ajuntament d’Olot impulsa la instal·lació de dos punts de càrrega de cotxes elèctrics a la ciutat. S’istal·laran prop de la rotonda de la rodona i al parc de Malatosquer. Cadascun permetrà carregar dos vehicles al mateix temps, fins al 75% en vint minuts. El consistori calcula que els podrà tenir instal·lats entre finals d’any i la primera quinzena del 2018.

Aquest és un dels tres punts de càrrega de cotxes elèctrics que hi ha actualment a la ciutat. Es troba al concessionari de Nissan Olot Motor. N’hi ha un altre al Pàrquing Centre del Firalet. L’Ajuntament d’Olot també compta amb un punt per carregar el cotxe elèctric municipal de què disposen. Ara, la darrera Junta de Govern Local acaba d’aprovar el plec de clàusules per a la instal·lació de dos punts públics de càrrega per a vehicles elèctrics. Estan pressupostats en 99.000 euros, però l’Ajuntament rebrà una important subvenció de 80.000 euros per part de la Generalitat. S’istal·laran al carrer Zamenhov, prop de la rotonda de la Rodona d’Olot, i a la zona esportiva del parc de Malatosquer. Permetran carregar quatre cotxes al mateix temps, que permetran omplir fins al 75% de la bateria en vint minuts. El servei serà gratuït i, per funcionar, només caldrà utilitzar una targeta identificadora.

Actualment, el parc de cotxes elèctrics que hi ha a la ciutat encara és limitat. L’Ajuntament coneix l’existència de prop d’una desena, inclòs el cotxe que tenen a disposició municipal. El consistori però, espera que la instal·lació dels dos nous punts de càrrega incentivi la compra d’aquests cotxes sostenibles. En aquests moments, s’ha de resoldre la licitació de la instal·lació. El consistori preveu resoldre l’adjudicació dels treballs a finals d’agost. L’Ajuntament creu que podria tenir instal·lats els dos punts de càrrega entre finals d’any i la primera quinzena del 2018.