Les 4 jornades de donació de sang organitzades a la Garrotxa aconsegueixen 261 donacions i 12 de plasma

donació de sang

Olot i Besalú van contribuir durant 4 dies a augmentar les existències de sang. Les jornades es van organitzar a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, l’església de Sant Julià de Besalú i el Casal del Pla de Dalt amb un balanç més baix que en estius anteriors però sumant forces bosses de sang.

Cada 3 mesos l’Associació d’Amics i Donants de Sang de la Garrotxa organitza jornades de donació de sang en coordinació amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

La Garrotxa ha viscut 4 jornades de donació de sang des de divendres a dilluns. L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va donar el tret de sortida divendres amb una jornada de 4 de la tarda a 9 del vespre, amb un resultat de 71 donacions, 7 oferiments i 2 nous donants. Dissabte les donacions van continuar al mateix hospital tant al matí com a la tarda amb 99 donacions, 12 de plasma i 6 oferiments. Diumenge l’església de Sant Julià de Besalú va agafar el relleu amb un total de 60 donacions i 3 oferiments. L’última jornada va tenir lloc aquest dilluns de 6 de la tarda a 9 del vespre al barri olotí del Pla de Dalt-El Cassés amb un resultat de 31 donacions, 3 oferiments i 1 nou donant.

Amb tot la comarca garrotxina tanca 4 jornades solidàries a Olot i Besalú amb un total de 261 donacions, 12 de plasma, 19 oferiments i 3 nous donants. El balanç ha estat millorable ja que normalment es superaven les 400 donacions.

Des de l’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa consideren que calen més donants joves i esperen un resultat millor a les pròximes jornades del novembre. La campanya va tenir força ressò a Twitter amb l’etiqueta #amicspersempre.