Granges de la comarca aposten per la iniciativa ‘WWOOfing’ i acullen voluntaris d’arreu del món

El ‘WWOOfing’ és una nova manera de viatjar entre la gent més jove i que s’ha posat de moda els últims anys. Es tracta d’una plataforma que posa en contacte granges i voluntaris per anar-hi a col·laborar. A la Garrotxa hi ha almenys 6 masies que acullen gent d’arreu del món.

Un enriquiment constant, una nova manera de viatjar, d’aprendre llengües i de conèixer gent treballant al camp. Es podria definir d’aquesta manera la plataforma ‘WWOOfing’, que posa en contacte granges d’arreu del món i voluntaris que volen anar-hi a col·laborar.  A les comarques gironines hi ha una vintena de granges i masies inscrites en aquest portal. A la Garrotxa, sis. Una d’elles és Planeses, a Sant Ferriol i dedicada a l’agricultura regenerativa. Segons s’estipula, les granges i cases han d’oferir allotjament i menjar a canvi d’unes cinc hores de treball cinc dies la setmana. A Planeses, els voluntaris se n’encarreguen de l’hort i dels animals.

Aquest projecte consisteix en un intercanvi positiu per les dues parts. La majoria de voluntaris fan una estada de quinze dies i són persones joves, tot i que també hi participa gent més gran: “Parlem de franges d’edat de nois i noies de 18 anys fins a persones de 30 o 40 anys”, explica Edurne Bordas, sòcia de Planeses. En Koldo Fuentes, vingut del País Basc, fa ja quatre anys que fa de voluntari durant les seves vacances: “M’interessa l’agricultura regenerativa i m’agradaria aplicar-la, a casa meva. He vingut a aprendre i també a conèixer Girona i la Garrotxa”, comenta.

Segons un estudi recent de la Universitat de Girona, des del 2007 més de 500 persones han fet aquests tipus de voluntariat a la demarcació.