Territori i Sostenibilitat licita el vial per a vianants i ciclistes des de Can Blanc al volcà Santa Margarida per 800.000 euros

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació del nou vial per fer a peu o en bicicleta al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La via connectarà la urbanització de Can Blanc amb les àrees d’aparcament de la Fageda d’en Jordà i el volcà Santa Margarida.


La Generalitat ha anunciat la licitació del vial per a vianants i ciclistes que unirà tres punts d’interès del parc: la Fageda d’en Jordà i els volcans del Croscat i Santa Margarida, connexió que actualment es realitza per la carretera GI-524. L’objectiu és millorar la seguretat viària, promovent l’anada a peu o en bicicleta. Actualment, el sector no pot absorbir la gran afluència de conductors de vehicles motoritzats que, quan els aparcaments són plens, estacionen als vorals de la carretera o a zones adjacents. El nou traçat, de tres quilòmetres de longitud i tres metres d’amplada, discorrerà separat de la carretera. Unirà la urbanització de Can Blanc i l’aparcament de Santa Margarida, passant per l’espai de Can Serra i la urbanització de Can Xel. El Departament de treball ha previst que l’obra comenci el proper hivern, amb una durada de sis mesos. L’alcalde de Santa Pau, Pep Companys, ha aplaudit l’anunci de la licitació per a una obra que considera prioritària.

El vial, que comptarà amb un paviment de terra sòlida, es licita per un import de prop de 800.000 euros. Abasta l’adequació de diversos espais d’estada o punts de trobada que comptaran amb mobiliari urbà; sistemes per facilitar el drenatge, instal•lació de baranes de fusta, barreres de seguretat i col•locació de senyalització vertical i d’orientació. El projecte també preveu vegetació d’integració a l’entorn i la construcció d’un calaix de formigó d’uns cinc metres de llarg i 3 i mig d’ample per salvar la riera de les Escoles.