L’eruga del boix afecta Bianya i la Vall d’en Bas

L’Ajuntament d’Olot va anunciar fa unes setmanes les noves mesures pot combatre l’eruga del boix, un insecte invasor que està defoliant aquests arbustos. Es va detectar la seva presència a la Garrotxa el 2014, però fins ara no havia atacat tants boixos. La Vall de Bianya i la Vall d’en Bas també impulsen tractaments per frenar la plaga.

L’eruga del boix s’està estenent per la comarca. Fa uns dies, l’Ajuntament d’Olot va anunciar noves mesures per a combatre-la i s’està redactant un protocol d’actuació. Aquest insecte invasor, provinent de l’Àsia, s’alimenta d’aquests arbustos fins a deixar-los sense fulla. També se n’han donat casos a la Vall d’en Bas i a Bianya.

Va entrar a la Garrotxa el 2014, però ha estat a partir d’aquesta primavera quan s’han sentit més els seus efectes. Des de Bianya, estan actuant contra aquesta plaga, tot i que l’alcalde diu que, de moment, no saben com frenar-la. A la Vall d’en Bas també n’han detectat la presència. L’Ajuntament ja realitza tractaments als espais públics on hi ha boixos.