El lleó Simba és l’inici d’un projecte de santuari per a animals a Sant Jaume de Llierca

El lleó Simba és un dels més de 30 animals que conviuen en una finca de 10 hectàrees a Sant Jaume de Llierca. La família que els acull hi està construint el que han anomenat un santuari animal per millorar la qualitat de vida dels exemplars. Han tramitat el permís de nucli zoològic d’animals exòtics per garantir-hi la màxima seguretat.

En Simba és un lleó africà jove d’un any i mig. La família que l’acull va decidir fer-se’n càrrec quan només tenia tres mesos perquè, segons els van explicar, estava destinat a formar part d’un circ. Criat des de petit, en Simba és un més de la família. La Mada i l’Eloi li han construït un espai a mida, amb tancats però amb molts metres quadrats per recórrer. Tot i que compta amb un espai de 10 hectàrees per desenvolupar la seva activitat, en Simba sempre busca la proximitat de la família que conviu amb ell a la finca.

Al dia, en Simba pot menjar una pota xai, un conill i dos pollatres. mantenir-lo representa més de 500 euros al mes. Quan la Mada i l’Eloi van acollir en Simba, van decidir continuar la seva tasca i desenvolupar a Sant Jaume de Llierca el que anomenen un santuari animal per tenir cura d’exemplars que han patit malalties o vivien en condicions precàries. Actualment, n’acullen més de 30.

La Mada i l’Eloi asseguren que han volgut complir amb la normativa de seguretat per poder acollir en Simba des del primer moment. Fa temps que han demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat el permís d’instal·lació de nuclis zoològics amb animals exòtics. El permís, que està en tràmit, ha de culminar en la instal·lació d’una tanca perimetral com la que ara delimiten els espais comuns d’en Simba. La Mada i l’Eloi expliquen que l’Administració està facilitant els tràmits per fer-ho possible. Asseguren que els animals que acullen a la seva finca, ho fan per tota la vida i no tenen pretensió d’acollir-los amb finalitats comercials. A llarg termini, es plantegen acollir una parella per a en Simba. La família vol anar pas a pas en la construcció del santuari animal. En els propers mesos preveuen ampliar la finca algunes hectàrees més.