Les obres de millora a la carretera C-66 des de Sant Ferriol fins a Serinyà començaran a l’hivern i duraran 15 mesos

Després que Territori va licitar aquesta setmana el vial per fer a peu o en bicicleta fins a la Fageda i els volcans Croscat i Santa Margarida, el departament ha licitat els treballs de millora de la seguretat viària a la carretera C-66 entre Sant Ferriol i Serinyà. Ho fa per 7,8 milions d’euros. L’obra començarà l’hivern vinent i tindrà un termini d’execució de 15 mesos.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació, per un import de 7,8 milions d’euros, de les obres de millora de la C-66 entre els termes municipals de Serinyà i Sant Ferriol. Els treballs consistiran principalment en el reforç de la separació entre sentits de la circulació per minimitzar el risc de xocs frontals i la remodelació de diversos accessos per afavorir la seguretat i la mobilitat. Les obres començaran l’hivern vinent i tindran un termini d’execució previst de 15 mesos.
La C-66 compta amb un trànsit bastant intens, amb més de 25.000 vehicles al dia al tram desdoblat proper a Girona, i més de 13.000 a l’entorn de Serinyà. El Departament, en paral•lel està treballant en la definició del projecte per implantar un tercer carril a la variant de Banyoles. A l’accés a Fares s’incorporarà una falca i un carril d’alentiment, així com una falca i un carril d’acceleració, tot eixamplant la carretera fins a formar 4 carrils de circulació, de 3,5 metres d’amplada cadascun. A l’accés a Besalú es construirà una rotonda a nivell, de 66 metres de diàmetre exterior. A la rotonda, s’incorporaran la C-66 en els dos sentits, la carretera d’accés al nucli de Besalú i l’accés a una gravera i un camí ja existent.