Els pagesos hauran de sol·licitar un permís per circular pel túnel de Collabós

Unió de Pagesos va aconseguir l’autorització del Ministeri de Foment perquè els tractors poguessin circular pel túnel de Collabós. Els pagesos ara necessiten un permís i han de complir amb un horari. Els ajuntaments dels pobles afectats, de Bianya i de Sant Joan de les Abadesses, s’han posat en contacte amb els pagesos per tramitar els papers.

El sindicat Unió de Pagesos ha aconseguit que els agricultors que tenen conreus a ambdues bandes del túnel de Collabós, al Ripollès i a la Garrotxa, puguin circular per dins de la instal•lació amb els seus tractors. S’ha aconseguit desbloquejar l’autorització del Ministeri de Foment per tal que aquesta situació es desencallés i el trànsit als tractors pel túnel quedés obert.Els ajuntaments de Sant Joan de les Abadesses i de la Vall de Bianya, a ambdues bandes del túnel, ja s’han posat en contacte amb els pagesos afectats perquè puguin enviar les sol•licituds corresponents i obtenir el permís per circular-hi amb tractors. Es contempla que aquests vehicles agrícoles puguin passar, excepte en horari nocturn, caps de setmana a partir de divendres a la una del migdia i en dies festius.

Aquesta reivindicació havia pres volada des dels últims dos anys. Fins ara, els pagesos amb conreus a banda i banda de Collabós havien de desplaçar-se per la carretera de Capsacosta, que és més llarga, estreta, amb més revolts i pas obligat per a camions de matèria perillosa