Santa Pau acollirà els actes de l’Elecció de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya 2017 els dies 23 i 24 de setembre

Santa Pau acollirà l’Elecció de la Pubilla i Hereu de Catalunya 2017. El certamen se celebrarà els dies 23 i 24 de setembre.

Santa Pau ha estat el poble escollit per acollir els actes d’Elecció de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya. El certamen se començarà el 23 de setembre a les 9 del matí amb la recepció i acreditació dels hereus i pubilles optants, que realitzaran els examens a les 11 del matí a les aules de l’escola Joan Maragall. A 2/4 de 6 de la tarda, la sala d’exposicions de Can Vayreda inaugurarà l’exposició de les Ofrenes. La inauguració de la tradicional ceràmica majòlica es realitzarà a les sis de la tarda a la plaça del Mirador. La primera jornada finalitzarà amb un sopar de gala. Diumenge a les 10 del matí, les pubilles i els hereus es reuniran a l’Ajuntament de Santa Pau per iniciar la cercavila fins a la plaça Major. Allà s’hi celebrarà, a les 12 del migdia, l’acte de proclamació de l’Hereu i la Pubilla de Catalunya 2017. Un dinar posterior servirà de cloenda als actes celebrats a Santa Pau.

L’afició de Santa Pau vers l’Elecció de la Pubilla i l’Hereu de Catalunya és coneguda a la comarca. La data en què el poble proclama la seva pubilla i el seu hereu li permet participar al certamen anualment. En època de l’alcalde Ramon Canadell, el municipi va promoure activament la tradició del pubillatge, promoció que han volgut seguir també els seus successors al càrrec. El 2006, la santapauenca Anna Domènech va ser escollida pubilla de Catalunya.

x