‘Estiu 1993’ és preseleccionada per representar a Espanya a la 90a edició dels Premis Oscar

‘Estiu 1993’ és una de les 3 pel•lícules preseleccionades per representar a Espanya a la 90a edició dels Premis Oscar a la categoria de ‘Millor pel•lícula de parla no anglesa’. Dirigida per Carla Simón, part del film està gravat a Les Planes d’Hostoles, on la directora va passar part de la seva infantesa.


‘Estiu 1993’ ha estat preseleccionada per representar Espanya a la 90a edició dels Oscar, juntament amb ‘1898. Los últimos de Filipinas’ i ‘Abracadabra’. Part del llargmetratge, que explica la vida de la seva directora, Carla Simón, va ser enregistrat a la Garrotxa on hi va passar part de la seva infantesa. El film ja s’ha alçat amb el Premi Feroz Puerta Oscura del Festival de Màlaga després de triomfar a la Berlinale, on es va emportar els premis a Millor Pel•lícula Debutant i del Jurat Internacional. També ha estat distingida al Cannes Écrans Juniors, a Canes, va obtenir el premi a la millor direcció del Festival de Cinema de Buenos Aires i el guardó al millor llargmetratge i nova crítica en el 10è Festival Internacional de Cinema en Català. El 7 de setembre es coneixerà la cinta escollida.