L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa atén 260.000 visites en els seus 5 anys de funcionament

L’Institut Català de la Salut i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal van crear el 2012 un equip de pediatria únic per garantir un servei coordinat, eficient i de qualitat a tota la comarca de la Garrotxa. En aquests cinc anys de funcionament, l’equip ha atès 260.000 visites i ha impulsat iniciatives com l’espai mare-nadó o el personatge del Follet de la Garrotxa.

L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa fa cinc anys que va entrar en funcionament. L’objectiu era garantir un servei de qualitat i establir una manera de treballar coordinada a tota la comarca. Des de llavors, s’han atès 260.000 visites i s’han impulsat diverses iniciatives, que van més enllà de l’atenció pediàtrica.

Des de l’Equip Pediàtric s’ha potenciat la formació dels professionals i es realitzes simulacres neonatals de manera mensual. A més, s’ha incorporat la cirurgia pediàtrica per tal d’evitar que els infants s’hagin de desplaçar a altres centres. Però un dels projectes impulsats amb més èxit és l’espai-mare nadó, destinat a pares i mares de nadons de 0 a 6 mesos.

La voluntat d’aquest projecte es plasma amb el personatge del Follet de la Garrotxa, creat per l’artista Tavi Algueró. Amb aquesta figura es pretén que els infants tinguin una estada més confortable a l’hospital i que es converteixi en un referent de salut per a tots els nens i nenes de la comarca.

x