Els Xerrics arrenquen els Assajos a la Fresca amb la intenció d’apropar la tradició a tothom

La colla castellera d’Olot i la Garrotxa, els Xerrics, ja es preparen per una de les seves actuacions més vistoses al llarg de l’any: la pujada del pilar a les escales de l’església de Sant Esteve per Festes del Tura. Però no ho fan sols, ja que aprofiten els assajos per ensenyar els secrets d’aquesta tradició als més curiosos.

Els Xerrics ja han començat els seus assajos a la fresca, aquest divendres davant les escales de l’església de Sant Esteve d’Olot, l’emplaçament on la colla castellera farà l’actuació de Festes del Tura. Aquests assajos són una bona manera d’apropar la gent als castells i és per això que dediquen una hora abans de l’assaig a fer demostracions, ensenyar els més menuts tots els secrets dels castellers i fer créixer l’interès en aquesta tradició. Els assajos a la fresca dels Xerrics estan inclosos dins les activitats estiuenques de la Cua del Drac i s’estendran a tots els divendres a partir de les 8 del vespre, fins que arribi l’actuació de Festes del Tura.