La Societat Catalana de Lepidopterologia està estudiant les papallones de nit que han envaït la Garrotxa

Segurament les hauran vist per la Garrotxa, sobretot de nit. Es tracta de les papallones de nit, una espècie majoritàriament blanca però que també pot ser fosca, que ha envaït la comarca aquest any. La Societat Catalana de Lepidopterologia ja les està estudiant.

Molestes i en grans quantitats, les papallones de nit han aterrat definitivament a la Garrotxa. El primer cop que es van detectar va ser al setembre de 2014 a Besalú, però prèviament s’havien vist a Galícia i, abans, a Alemanya, al 2007. Es tracta d’una espècie originària d’Àsia que ataca els Boixos. Tenen una capacitat de reproducció molt gran i el bon clima ha afavorit que enguany arribessin a la tercera estació, la de més esplendor. És per això que la Societat Catalana de Lepidopterologia ha fabricat una trampa per estudiar-les. Es creu que la importació de boixos asiàtics ha estat la causa de la seva arribada a Europa. Combatre-la és pràcticament impossible, ja que a l’atacar vegetació silvestre, controlar-la es fa molt difícil.