La 35a edició de l’Ésdansa comença amb 150 inscrits als tallers formatius i incorpora una mostra de dansa asteca al clot de l’infern

La 35a edició del festival Ésdansa ha arrencat aquest matí amb 200 voluntaris, 150 inscrits als tallers formatius i uns 300 balladors i músics d’arreu del món a les companyies internacionals que des d’ahir estan arribant a les Preses. La baixa causada per Indonèsia donarà als espectadors l’oportunitat de gaudir amb les danses de Mèxic i els enigmes de la cultura asteca.

A primera hora del matí, el 35è Festival Ésdansa donava inici a la seva programació amb l’oferta formativa per a adults, nens i nenes i joves, que poc després de les 9 del matí preparaven el cos per participar en un taller d’expressió en dansa amb Xevi Dorca. L’Ésdansa’t Jove és una de les novetats d’enguany, i ha comptat amb una bona acceptació. S’hi han inscrit uns 25 joves, el 85% de les places ofertades. La participació al campus del 2017 és la més nombrosa fins ara en la història de l’oferta formativa de l’Ésdansa.

L’Ésdansa fa un recorregut pels 360 graus de la dansa d’arrel tradicional. Avui, el festival comença per la part més inicial d’aquest recorregut, la dansa popular, amb un espectacle homenatge a la figura de Peret Blanc, que durant anys va fer sonar el seu violí a l’Alta Garrotxa. L’espectacle està previst per 2/4 de 10 del vespre al Mas Fluvià.

Per causes alienes a l’organització, l’Ésdansa s’ha vist obligat a prescindir d’Indonèsia com a país internacional. Al seu lloc, ha convidat a la Compañía de danza México Vivo. Grup amb més de 15 anys d’experiència, ha obtingut el premi Oscar del Folklore al Festival Internacional de Gorizia, Itàlia, a la categoria de Millor interpretació de folklore tradicional. Seguint la voluntat de fer confluir la dansa tradicional amb l’entorn natural de les Preses, Ésdansa ha demanat a la companyia mexicana que exhibeixi una mostra de la dansa asteca al clot de l’infern del Parc de Pedra Tosca. L’espectacle tindrà lloc dijous a la mitjanit.