Arrenca el festival Ésdansa amb 6 companyies internacionals convidades i 300 músics i balladors d’arreu del món

Ahir es va donar el tret de sortida al Festival Ésdansa. La programació compta amb 140 hores de formació, 10 espectacles d’exhibició i 6 grups internacionals. Uns 300 músics i balladors d’arreu del món oferiran els seus espectacles des de Les Preses. Uns 200 voluntaris s’han bolcat per a fer-ho possible.

Una mirada des del passat i i cap el present de la dansa d’arrel tradicional. Es tracta del Festival Ésdansa, que ja compta amb 35 anys d’història. La programació d’aquesta edició consta de 140 hores de formació, 10 espectacles d’exhibició i 6 grups internacionals.L’Ésdansa reivindica la seva aposta per la creació i la innovació i, al llarg d’aquesta setmana, es podran descobrir els nous llenguatges de la jota a través de Miguel Ángel Berna o la dansa catalana de nova creació de l’Esbart Ciutat Comtal, entre d’altres. A més, cada any, el festival descobreix com les danses tradicionals d’arreu del món apropen les diferents cultures. En aquesta edició, venen sis companyies internacionals vingudes de Guinea Bissau, Nicaragua, Iran, Bielorússia o Mèxic, la cultura convidada, que farà una representació de balls asteques al Clot de d’Infern del Parc de Pedra Tosca. Una altra de les novetats d’enguany, és el diàleg amb el paisatge, la interacció entre la natura i la dansa. Alguns espectacles es faran a espais singulars com el Parc de Pedra Tosca o l’ermita Sant Martí del Corb.

S’han organitzat, també, 140 hores de tallers, distribuïts de dilluns a divendres. L’Ésdansa’T ofereix aquest 2017 una línia nova, per a nois i noies d’entre 13 i 18 anys. D’aquesta manera, el festival es vol consolidar com un campus referent de la dansa tradicional.