Inaugurada l’exposició ‘Peret Blanc de Beget (1917-1993)’ al Centre de Cultura i Natura Can Trona de la Vall d’en Bas

Peret Blanc de Beget

Aquest dilluns en el marc del festival Ésdansa es va presentar l’exposició ‘Peret Blanc de Beget (1917-1993)’ a Can Trona. La mostra està dedicada al violinista begetí i recorre el passat dels anomenats ‘músics sense solfa’.

Violinista, traginer, barber i pagès eren els diferents oficis d’en Peret de can Blanc. Coincidint amb el primer dia del festival Ésdansa va quedar inaugurada l’exposició ‘Peret Blanc de Beget (1917-1993)’ al Centre de Cultura i Natura Can Trona de la Vall d’en Bas. La mostra viatja a través de la trajectòria d’aquest personatge i transporta l’espectador al passat dels ‘músics sense solfa’, els quals duien les seves melodies apreses d’oïda a tots els pobles.

A la presentació diversos músics que coneixien a Peret Blanc van parlar sobre ell i van tocar peces del seu repertori. Joan Josep Mayans, Jaume Arnella, Francesc Tomàs ‘Panxito’ i Amadeu Rossell van ser els músics encarregats de portar a terme l’homenatge. En Pere Sala, popularment conegut com Peret de can Blanc de Beget ha estat un dels músics tradicionals més representatius. El seu pare li va ensenyar a tocar el violí i al llarg de la seva trajectòria va formar duets amb músics com en Salvi d’Oix, l’Enric de la Badosa, en Fonso de Lliurona o en Pere Fosas. L’exposició estarà oberta al públic a Can Trona fins el 5 de novembre.

x