L’Ésdansa 2017 fonamenta la seva aposta per la creació i la innovació en el nou projecte El Laboratori

L’any passat, els espectadors de l’Ésdansa van poder veure exemples clars de nova creació a partir de la dansa tradicional, amb espectacles com ‘Oskara’ o ‘Gelajausiak’, de Kukai Danza. Enguany, amb motiu del 35è aniversari, el festival de les Preses ha volgut fer un pas més i ensenyar que també és possible treballar la dansa d’arrel a través de l’experimentació. Per això han creat el Laboratori, l’eix fonamental de l’edició del 2017, que aposta clarament per la creació i la innovació.

El ballarí i coreògraf català Cesc Gelabert és un dels professionals que lidera la primera edició del Laboratori, un projecte d’experimentació i innovació en el camp de la dansa d’arrel tradicional. En l’empresa l’acompanyen altres professionals com Montse Colomé, Lluís Calduch, Maria Teresa Agustí, Josep Garcia o Joana Vila. En aquest primer any de vida, el Laboratori del festival Ésdansa s’ha marcat com a objectiu treballar a partir dels tradicionals Ball Pla, la Bolangera i el Ball de Cintes. El Laboractori té compta amb pocs dies per treballar la innovació a partir dels tres balls proposats. L’actitud dels alumnes esdevindrà fonamental a l’hora d’obtenir un resultat.

El resultat de la feina feta al Laboratori es podrà veure dissabte a partir de les 8 del vespre a la Plaça Major de les Preses, en el marc de l’espectacle final del festival. El laboratori és un projecte obert i experimental. L’organització vol reeditar-lo l’any vinent, si bé els objectius i propostes formals per dur-los a terme poden ser canviants.

x