Les Festes del Tura 2017 inclouran una festa holi i un acte amb les figures de la faràndula del Seguici i mantindran el Firal com a escenari

Les Festes del Tura 2017 comptaran amb 150 activitats repartides en cinc dies, del 6 al 10 de setembre. Les dues novetats seran un acte protagonistzat per les figures de la faràndula del tradicional seguici i una festa Holi. També hi haurà canvis pel que fa al ball de l’Hora, el recorregut de la Turinada i la ubicació de l’Espai Carica-Tura. El Firal es mantindrà com un dels escenaris principals, tot i les obres, i continuarà acollint les barraques.

Els claustres del Carme, el passeig de la Muralla, la plaça Campdenmàs, la plaça Major i el Firal tornaran a ser alguns dels escenaris de les Festes del Tura. Tot i les obres de reforma, el Firal mantindrà l’escenari i les barraques. Les obres del Passeig d’en Blay seran molt presents a les Festes del Tura del 2017, a través dels gots que ha dibuixat Marina Faja, de l’Escola Municipal d’Expressió.

L’Esbart Olot, juntament amb els Xerrics d’Olot i la Comissió de Festes, han preparat un nou acte que donarà protagonisme a les peces de la faràndula que tradicionalment pertanyerien al Seguici. Tindrà lloc el divendres 8 de setembre a 2/4 de 9 del vespre a la plaça Rector Ferrer. Després dels castells i del ja tradicional pilar caminat per les escales de l’església de Sant Esteve, els bastoners, acompanyats del Drac, el Conill i el Pollastre del Carme i l’Àguila de Sant Ferriol, interpretaran el ball propi de cada i figura i, junts, aniran en cercavila fins a l’església del Tura, on juntament amb els Xerrics faran la tradicional ofrena a la Patrona de la ciutat.

Una altra de les noves activitats és la Festa Holi que s’ha programat per al dijous dia 7 a les 7 de la tarda al passeig de la Muralla. Està coorganitzada per als joves de l’Ideal espai Jove de la Garrotxa, que van presentar la proposta als pressupostos participatius i forma part de l’itinerari de creences religioses. L’animació musical comptarà amb la col·laboració de la comunitat sikh d’Olot.

Aquest any el Ball de l’Hora també introduirà una sèrie de canvis. Els seus organitzadors, la penya Weke Weke, han decidit renovar-lo i canviar l’hora d’inici. Serà el dijous 7 de setembre a partir de les 11 de la nit, de manera que serà una activitat prèvia a la Turinada, que també estrena recorregut per motius de seguretat. Es manté la plaça del Carme com a punt de sortida de la Turinada, que seguirà per la ronda Sant Bernat, carrer Esgleiers, plaça d’Esteve Ferrer i Plaça del Mig.

Una altra novetat és que l’Espai Carica-Tura canvia d’ubicació. S’ubicarà a la pista poliesportiva de l’escola Cor de Maria per poder disposar d’un espai amb més ombres que l’any passat i un millor accés. Els geriàtrics d’Olot s’encarregaran de la decoració de l’espai. Pel que fa al correfoc, repeteix el recorregut que va estrenar l’any passat. Sortirà a 2/4 d’11 de la nit de dissabte 9 de setembre de la plaça Campdenmàs i arribarà a 3/4 de 12 a la plaça de braus, on es podrà veure l’espectacle “Santa Joana dels Escorxadors” del Pim Pam Pum Foc! formant equip amb el dramaturg local Joan Fluvià en una adaptació del text de Bertolt Brecht. Les Festes del Tura començaran el dimecres 6 de setembre i s’allargaran fins al diumenge 10, amb un total de 150 propostes per a tots els gustos i públics.