Ésdansa reivindica la jota de la mà del ballarí i coreògraf aragonès Miguel Ángel Berna

El Festival Ésdansa es vol consolidar com un campus referent de la dansa tradicional. Aquesta edició, s’han ofert més de 140 hores de tallers. A banda dels cursos, aquest vespre el coreògraf Miguel Ángel Berna presenta ‘Jota. El valor de la tradición’. Ja a mitjanit, es podrà veure l’espectacle de la cultura asteca des del Clot de l’Infern, al Parc de Pedra Tosca.

Al llarg de tota la setmana, de dilluns a divendres, a l’Esbart Marboleny s’ofereixen 140 hores de formació: tant per a adults, nens i joves. Aquest matí, el ballarí i coreògraf aragonès, Miguel Ángel Berna, ha fet un taller de jota. Precisament, avui a les 8 del vespre, Berna i la seva companyia actuen al Cercle Cultural de les Preses amb ‘Jota. El valor de la tradición’.

A part dels tallers de jota, els més petits també han pogut descobrir les danses de Bielorússia o Guinea Bissau. Ahir a la tarda, Olot Televisió va participar en el programa d’entreteniment ‘País km 0’ des del festival. Es van poder veure espectacles d’arrel tradicional provinents de l’Iran o d’influències del pacífic i genuïns de Nicaragua.

x