L’Ajuntament d’Olot mantindrà la implementació de millores al mercat del dilluns durant el trasllat obligat per la reforma del Firal

L’Ajuntament d’Olot ha confirmat aquest matí que el proper 4 de setembre les 49 parades d’alimentació i planter del mercat del dilluns seran traslladades a la plaça Balmes i els seus carrers adjacents fins que acabin les obres del Firal. El regidor de Promoció, Estanis Vayreda, ha anunciat que durant el canvi d’ubicació temporal s’hi continuaran aplicant les millores iniciades el 2012.

Actualment el mercat setmanal d’Olot compta amb 123 parades. Prop del 60% són de roba i complements, mentre que el 41% restant ofereixen productes d’alimentació i planter. Aquestes parades, les 49 que des de la reforma del Firal s’ubiquen agrupades al passeig, es traslladaran a la plaça Balmes i els seus carrers adjacents a partir del proper 4 de setembre. El regidor de Promoció, Estanis Vayreda, ha demanat disculpes als veïns de l’Eixample Popular per les molèsties que aquest canvi d’ubicació pugui ocasionar.

El regidor de promoció ha anunciat que l’Ajuntament continuarà implementant millores al mercat setmanal durant el canvi d’ubicació obligat per la reforma del Firal com les que s’han dut a terme des del 2012. 16 paradiestes es van acollir a la darrera convocatòria d’ajuts per mantenir les parades en òptimes condicions de neteja. L’últim trimestre d’aquest any, l’Ajuntament tornarà a obrir una línia d’ajuts per valor de 2.000 euros.

Des del 2012, l’Ajuntament d’Olot ha implantat una sèrie de mesures al mercat del dilluns encaminades a fomentar la qualitat per sobre de la quantitat. En els últims cinc anys, només s’han incorporat al mercat olotí quatre paradistes, tots ells són productors de la zona i la majoria venen productes amb certificat ecològic. En el mateix període de temps, el mercat s’ha vist reduït en 15 parades, per jubilacions i baixes voluntàries, però també pel control exhaustiu exercit per les adminsitracions arran de la l’aprovació de la nova normativa de mercats no sedentaris, implantada a mitjans del 2016.

x