Centenars de persones descobreixen la cultura asteca des del Clot de l’Infern

L’espectacle de la companyia México Vivo era un dels més esperats a la 35a edició del festival Ésdansa. Era un reclam tant per l’hora de la funció com per l’espai escollit per a la representació: ni més ni menys que el Clot de l’Infern. Des d’aquest paratge singular del Parc de Pedra Tosca, centenars d’espectadors han descobert la cultura asteca.

Avui, potser per primera i última vegada, s’han sentit els ritmes asteques a la terra dels volcans. Era una cita molt esperada. Un dels grans reclams de l’Ésdansa 2017. Ha estat a mitjanit, un cop passades les dotze i sota les estrelles, quan des del Clot de l’Infern, centenars de persones han descobert els secrets de les danses precolombines. I la companyia convidada en aquesta edició, México Vivo, no ha decebut al públic que, sense mandra ni son, ha assistit a l’espectacle en aquest paratge singular del Parc de Pedra Tosca.

Es tracta d’una recreació de les tradicions asteques, de la seva música i vestimenta, arrasades durant la colonització. Els ballarins han interpretat danses i rituals carregats de simbologia, que els guerres oferien als déus per purificar el cos i la ment. L’objectiu de la companyia és donar a conèixer les tradicions folklòriques desaparegudes amb treballs coreogràfics.

x