La companyia de Miguel Ángel Berna emociona el públic amb l’espectacle ‘Jota, el valor de la tradición’

Ahir al vespre, el coreògraf i ballarí de Saragossa, Miguel Ángel Berna i la seva companyia, van actuar al Centre Cultural de Les Preses amb l’espectacle ‘Jota, el valor de la tradición’. Convidats pel Festival Ésdansa i amb les entrades exhaurides, els ballarins van emocionar el públic, que els va aplaudir llargament al final de la funció.

Porta més de quaranta anys ballant jotes  i diu que, a mesura que passen els anys, menys en sap. És el coreògraf i ballarí aragonès Miguel Ángel Berna, que ahir va actuar amb la seva companyia al Centre Cultural de Les Preses. Beu del passat i de les arrels i continua renovant la tradició, una font inesgotable, segons Berna, de noves formes. Ha sabut traduir i adaptar aquesta dansa tradicional a un llenguatge plenament contemporani.

L’espectacle va ser tot un joc de llums, ombres i castanyoles amb moments d’eufòria, fregant la catarsi. Després de l’entusiasme, va arribar la quietud i el silenci. Berna descriu la jota com fer saltar i esbatanar el cor. I, ahir, quan es van apagar els llums, el públic, sense excepció, es va alçar de la cadira per aplaudir els ballarins.

x