1.300 persones gaudeixen dissabte del ‘Danses del món’ del festival Ésdansa

Danses del món festival Ésdansa

El ‘Danses del Món’ del festival Ésdansa de Les Preses va entusiasmar el públic. Els balls i el folklore de diferents localitzacions del planeta van completar un conglomerat molt apetitós per l’espectador en el 35è aniversari del festival.

Un dels espectacles més esperats de l’Ésdansa és sens dubte aquell on es poden veure actuar les companyies internacionals. La nit de dissabte el cercle Marboleny va encetar el ‘Danses del món’ amb el tradicional Ball de Cintes per celebrar els seus 40 anys amb la companyia musical de la Cobla Ciutat de Girona.

La cultura asteca es va apoderar de l’escenari en l’actuació del grup México Vivo, la cultura convidada d’enguany. El conjunt folklòric Netos de Bandim va transportar el públic de l’Ésdansa a Guinea Bissau, una terra on hi conviuen més d’una vintena d’ètnies. La companyia Balkaria va dotar el ‘Danses del món’ de balls provinents del nord del territori caucàsic. Els components del grup de la petita república autònoma russa van reivindicar amb les seves danses el folkore i la identitat cultural del seu territori. Des de més a prop, de terres mallorquines, la cinquena companyia de la nit va ser Sarau Alcudienc. Fundada el 1978 va portar a Les Preses un ric repertori de jotes, fandangos i boleros.

El festival de la dansa d’arrel tradicional Ésdansa va vibrar en un dels actes més emblemàtics del festival. Amb totes les entrades exhaurides, 1300 persones van gaudir dissabte del ‘Danses del Món’. Aquest diumenge a les 8 de la tarda tindrà lloc la segona part amb les companyies de Bielorússia, Iran i Nicaragua.