El 35è Festival Ésdansa clou la seva activitat amb més de 10.000 espectadors i ple a tres dels espectacles proposats

L’Ésdansa ha conclòs la 35a edició amb una projecció nacional i internacional que poc imaginaven els fundadors del festival, allà pel 1983. L’Ésdansa ha tornat a superar els 10.000 espectadors durant una setmana, ha exhaurit les entrades de tres espectacles per primera vegada a la seva història, ha completat l’oferta del Campus de dansa tradicional i ha donat sentit al seu projecte d’innovació.

El festival Ésdansa ha conclòs la 35a edició amb més de 10.000 espectadors i entrades exhaurides a tres espectacles per primera vegada a la seva història. Un dels espectacles més concorreguts han estat les Danses del Món, on les companyies mostren les danses dels seus respectius països. Els dos altres espectacles que van exhaurir localitats van ser ‘La Jota. El valor de la tradición, que va finalitzar amb el públic posat en peu i ovacionant Miguel Ángel Berna i el seu grup al Centre Cultural, i els Cants i Danses del Llibre Vermell de Montserrat a l’ermita de Sant Martí del Corb. Les propostes ofertes en espais de les Preses han estat alguns dels punts forts d’aquesta edició. Els enigmes de la dansa asteca al Clot de l’Infern van aplegar un miler de persones dijous a la mitjanit. També va ser un encert els balls de pagès i la música d’en Peret Blanc de Beget a l’era d’un mas del Parc de Pedra Tosca. El projecte El Laboratori, liderat pel coreògraf i ballarí Cesc Gelabert, també ha deixat patent la necessitat d’abordar la dansa d’arrel tradicional amb noves eines i noves idees. L’Ésdansa’t s’ha convertit enguany en el primer Campus de dansa tradicional per a totes les edats, completant l’oferta formativa amb una línia per a nois i noies d’entre 13 i 18 anys. La participació també s’ha vist reflectida a les Nits ésdansa, quan el públic pot ballar acompanyat dels ballarins de les diferents companyies convidades. L’afluència de públic en aquesta activitat ha superat les 3.000 persones, aconseguint una mitjana de 1.000 participants per dia.