La conselleria de Cultura considera l’Ésdansa un festival estratègic per aportar creativitat i connectar amb les cultures del món

El nou conseller de Cultura, Lluís Puig, no va voler perdre’s la 35a edició de l’Ésdansa. Va assistir als espectacles de divendres a la nit. Abans, va visitar l’exposició homenatge al músic sense solfa Perte Blanc, al Centre de Cultura i Natura Can Trona.

Lluís Puig ja havia visitat el Festival Ésdansa com a director general de Cultura Popular. El nou conseller de Cultura manté una gran sensibilitat personal per la dansa d’arrel tradicional. Abans d’ostentar el nou càrrec al govern de Carles Puigdemont, ja havia anunciat a l’organització la seva intenció de visitar l’Ésdansa amb motiu de la seva 35a edició. El conseller atorga al festival garrotxí bona part del mèrit de la internacionalització de la dansa d’arrel tradicional catalana, així com la seva capacitat de reinventar-la.

Després de visitar l’exposició de Can Trona a l’entorn de la figura d’en Peret Blanc de Beget, Puig va ser present també durant la programació de dansa catalana de nova creació oferida divendres a la nit. S’hi van poder veure els espectacles ‘Acròstic’, de l’Esbart Ciutat Comtal, ‘EgurRa’, d’Oriol Escursell i ‘A vore’, de Sònia Gómez i Ramon Balagué.