Els Ajuntaments sobiranistes de la Garrotxa esperen la convocatòria del referèndum per designar els coordinadors locals de l’1-O

Els Ajuntaments garrotxins esperen la tramitació de la llei del referèndum i la convocatòria per designar oficialment els coordinadors de l’1 d’octubre al seu municipi. Els governs dels partits sobiranistes no dubten a seguir les directrius del Govern i el Parlament perquè se celebri el referèndum. Mentrestant, demanen la màxima participació a la Diada. Sant Joan les Fonts tornarà a celebrar l’11-S a la Torre Canadell.

La diada de Catalunya repetirà enguany a Sant Joan les Fonts el caire històric i patriòtric que va prendre l’any passat, amb la celebració a la Torre Canadell. És previst que els participants que vulguin pujar-hi a peu ho facin a 2/4 de 9 del matí després de trobar-se a l’aparcament de la llar d’infants. A 2/4 de 10 pujaran els veïns que ho hagin volgut fer en cotxe. L’acte institucional començarà a les 10 del matí. Començarà amb diversos parlaments a càrrec de Tomàs Vidal, membre d’ANC de Sant Joan les Fonts, Helena Dorca, regidora de Cultura, Maria Vidal, tècnica de Promoció i Turisme i Joan Espona, alcalde del municipi. Tot seguit, s’hissarà l’estelada i tindrà lloc el tradicional ‘Vol d’Il·lusions’. Tots els participants anotaran en un paper el seu desig, el lligaran als globus vermells i grocs i deixaran que s’enlairin. Tot seguit es farà el cant dels segadors i tindrà lloc un esmorzar per a tots els assistents. Un cop finalitzat l’acte, tots els inscrits a l’acte del SÍ de Barcelona es reuniran per viatjar a la ciutat comtal en autobús o en cotxes particulars. L’autobús sortirà a la 1 de la tarda de davant de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts.

Els governs dels partits sobiranistes de la Garrotxa no dubten que seguiran les directrius del Govern i el Parlament amb l’objectiu que l’1 d’octubre els garrotxins puguin votar sobre el futur polític de Catalunya. Els Ajuntaments garrotxins esperen la tramitació de la llei del referèndum i la convocatòria per designar oficialment els coordinadors de l’1 d’octubre al seu municipi.