L’Hospital d’Olot signarà un conveni per ampliar el servei de TAC

De la seva banda, l’Hospital d’Olot ha confirmat un acord per revertir la situació que denuncia la CUP. Segons va explicar el gerent de l’Hospital Josep Maria Padrosa, la incorporació a través d’un conveni de nou personal especialitzat faria possible que els pacients de les àrees bàsiques de Besalú i Olot no hagin de moure’s de la Garrotxa per fer-se una Tomografia Axial Computaritzada (TAC).

En aquests moments l’Hospital d’Olot realitza uns dos-mil quatre-cents TACS a l’any. Però no tots els garrotxins poden fer-se aquesta prova de diagnòstic per la imatge al centre olotí, sinó que prop de 150 pacients de les àrees bàsiques d’Olot i Besalú es deriven a Girona. Per canviar aquesta dinàmica l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa ultima un acord amb l’Institut de Diagnòstic per a la Imatge (IDI).

El conveni amb l’IDI, que es signarà entre mitjans de setembre i principis d’octubre, suposarà la incorporació d’un professional a Olot, que començarà a derivar els pacients que fins ara es desplaçaven. Precisament aquest matí la CUP ha denunciat la situació.