El Conseller Vila creu que el canvi energètic liderat des de la Garrotxa és una necessitat estratègica

Prèviament a la seva conferència a Santa Pau, ahir a la tarda el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, va visitar l’empresa LC Paper que, juntament amb altres companyies garrotxines, està liderant l’aposta per una millor eficiència energètica i sostenibilitat en la producció. El conseller ha qualificat aquesta transició energètica com una necessitat estratègica que Catalunya haurà de porta a terme en els propers anys.

El conseller d’Empresa i Comeixement, Santi Vila, va visitar ahir l’empresa garrotxina LC Paper per reconèixer la seva aposta per un major estalvi energètic i una millor sostenibilitat. La instal·lació d’una caldera de biomassa li ha permès convertir-se en l’empresa que produeix paper tissú amb la generació de diòxid de carboni més baixa del món. Una de les màquines que té l’empresa aconsegueix produir paper tissú amb una penjada 0 de CO2, mentre que la segona ho fa amb 163 grams, molt per sota de la competència, que genera entre 800 i 900 grams de CO2. Els esforços de l’empresa garrotxina se centren ara a introduir el concepte de la sostenibilitat com un valor afegit en el mercat.

Santi Vila ha recordat com d’alta és la factura energètica a Catalunya pel fet de no disposar de recursos propis. El conseller d’Empresa i Sostenibilitat ha valorat l’esforç d’aquesta i totes les empreses garrotxines que estan fent sota el projecte que han anomenat Locomotora Energètica. Ha qualificat el model com una necessitat estratègica que Catalunya haurà de porta a terme en els propers anys.

LC Paper té una plantilla de 80 treballadors i produeix 48.000 tones de paper a l’any, amb una facturació de 38 milions d’euros.