Els cossos policials reforçaran el dispositiu de seguretat de les Festes del Tura i inspeccionaran les motxilles dels ciutadans

Per Festes del Tura s’incrementarà el dispositiu de seguretat. Es preveu la instal·lació de més pilones per impedir l’accés de vehicles a tot el nucli antic, zona on també augmentarà la presència d’agents. D’altra banda, s’incentivaran els controls en motxilles. Segons els cossos policials, l’alerta antiterrorista no condiciona el dispositiu plantejat, que segueix una línia continuista respecte les darreres festes.

La Taula de Seguretat de les Festes del Tura ha desenvolupat avui una de les seves darreres reunions abans no s’iniciïn les celebracions. A la taula s’ajunten els cossos de bombers, els serveis mèdics, de protecció civil, i els cossos de seguretat de la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra. Enguany, les forces d’ordre asseguren que es seguirà la mateixa línia dels darrers anys, sense que l’alerta antiterrorista condicioni els preparatius. Tot i això, es reforçaran les accions policials. En aquesta línia, s’instal·laran pilones als punts d’accés del nucli antic i a les zones de més aglomeració pública, per blindar aquests espais davant l’entrada de vehicles. A més, també es reforçarà la presència policial als actes per detectar situacions de risc i donar sensació de seguretat a la població.

A més, des de la Policia Municipal es dona la directriu de revisar les motxilles per detectar begudes alcohòliques en possessió de menors. Però les revisions també busquen evitar altres conflictes, com substàncies estupefaents o armes contundents i perilloses en cas de conflictes com pals o ganivets.

Els cossos policials esperen que es mantingui la tendència de reducció de conflictes dels darrers anys durant les festes. D’altra banda, la Taula de Seguretat afirma que la vaga d’ambulàncies no afectarà al dispositiu preparat.