Augmenten les donacions de sang a la Garrotxa en l’últim any

La donació de sang va en augment a Catalunya. Prop de 30.000 persones han contribuït aquest estiu, un 14% més que l’any passat. A Catalunya es va notar sobretot el dia després dels atemptats, on van haver-hi 1.400 donacions, per les 200 del mateix dia de l’any passat. A Sant Joan les Fonts ahir van fer una jornada de donació de sang i, tot i que no han pogut notar un augment gaire significatiu després dels atemptats, reconeixen que cada cop hi han més donants.

Catalunya ha augmentat les donacions de sang en aquest últim any. Ja venia fent-ho abans dels atemptats, però els tràgics successos de Barcelona i Cambrils han accelerat aquesta dinàmica. A Girona les fonacions del 17 d’agost al 24 van ser 179, fet que posa de relleu aquest creixement.

Aquest dijous Sant Joan les Fonts va celebrar una de les tres jornades anuals que serveixen per donar sang i, tot i que no han notat un augment després dels atemptats, si que l’han notat des de fa temps. Els joves, cada cop, s’involucren més. Ahir va ser un dia especial a Sant Joan les Fonts, ja que a més de donar sang també es podia donar plasma. El plasma, però, triga pràcticament una hora en ser separat de la sang i les persones que el donen estan avisades amb temps.