La comissió de seguiment de l’eruga del boix impulsa més tractaments per combatre la plaga

eruga del boix

La comissió de seguiment de l’eruga del boix ha impulsat més tractaments per lluitar contra aquesta plaga asiàtica que ja afecta molts punts d’arreu de la comarca. L’ajuntament d’Olot ha destinat un pressupost extraordinari per combatre l’eruga en les ubicacions municipals més afectades, com el Parc Nou, la Moixina o el Parc Atlètic dels Tossols.

L’eruga del boix segueix portant maldecaps arreu de la Garrotxa. La plaga va fer reunir fa dues setmanes la comissió de seguiment presidida per Josep Guix, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot. Els tècnics del consorci SIGMA van corroborar que l’eruga del boix ja afecta pràcticament tota la comarca i que en els últims dies s’han detectat vols massius de la papallona que indiquen que l’insecte pondrà els ous a les fulles dels boixos per darrera vegada aquest any.

Per seguir combatent aquest insecte l’Ajuntament d’Olot va aprovar un pressupost extraordinari de 6.000 euros destinat a tractaments per fer front a la plaga. A la capital garrotxina les zones més afectades són la Moixina, l’Estadi d’Atletisme o el Parc Nou. El consistori ha aplicat sobre el terreny diversos tractaments per estudiar quin és el mètode més efectiu. Utilitzen insecticides químics, biològics i trampes amb feromones per a les papallones.

La comissió de seguiment de l’eruga del boix recomana als particulars amb boixos afectats que s’adrecin als tècnics municipals o als seus centres de jardineria habituals per tal d’aplicar el tractament més necessari i adequat en cada cas. Segons la comissió l’hivern jugarà a favor de l’erradicació de l’eruga del boix. Si es donen glaçades constants, les baixes temperatures podrien ajudar a acabar amb la plaga.

x