La Garrotxa registra un 77% d’ocupació mitjana entre juliol i agost amb predomini del turisme familiar

Turisme Garrotxa

La Garrotxa tanca la temporada d’estiu amb bones xifres. Els establiments turístics han arribat a un 77% de mitjana entre juliol i agost. Els equipaments de turisme rural són els que registren una millor ocupació fregant el 100%.

Aquest estiu s’han tornat a superar les previsions d’ocupació turística a la Garrotxa. Són especialment les famílies les que visiten al comarca durant els mesos de juliol i agost, atrets per la tranquil·litat i les possibilitats que els dóna el patrimoni natural garrotxí. De mitjana, hi dormen entre quatre i cinc nits.

Segons les xifres recollides per Turisme Garrotxa, la millor ocupació la registren les cases de turisme rural, amb un 93%. Les segueixen els apartaments, càmpings i cases de colònies que superen el 80%. Els hotels i les pensions, de la seva banda, arriben al 77%. Aquesta és precisament la xifra d’ocupació mitjana, dos punts per sobre de la de l’any passat.

Durant el mes d’agost també s’han superat les previsions, arribant al 85% quan es preveia fregar el 80. Aquest fet confirma la tendència de les reserves d’última hora. Pel que fa al perfil de turista, es divideix en tres segments gairebé igualats numèricament: catalans, visitants de la resta de l’estat espanyol, i turisme europeu. També s’ha registrat, tot i que en menor mesura, l’arribada de turisme nord americà i israelià, que a poc a poc va descobrint la Garrotxa.