La cercavila supera el mal temps i la faràndula pot obrir les Festes

Els Gegants, acompanyats de nans, cavallets i la faràndula dels barris olotins han donat el tret de sortida oficial a les Festes del Tura. A causa de la pluja s’ha hagut d’escurçar el recorregut de la cercavila, que ha passat per darrera vegada per l’actual Firal.

A tres quarts de sis de la tarda, l’hora prevista per a la sortida de la cercavila, les portes de l’Hospici encara estaven tancades. Desenes de famílies esperaven sota el paraigua que la pluja deixés sortir les figures de la faràndula olotina, i començar així cinc dies de festa Major. Només han calgut uns minuts. El mal temps ha fet penjar d’un fil un dels actes més estimats de les Festes del Tura que els olotins, i en especial els nens, viuen com tot un ritual.

El recorregut ha estat més curt de l’habitual. De l’Hospici han arribat fins a la Plaça Major, per enfilar després el Firal i arribar fins a Sant Esteve. Unes imatges que no es tornaran a repetir de la mateixa manera ja que l’any que ve l’aparença del passeig d’en Blay serà ben diferent després de les obres.

x